Fängslande liv berättas på festivalen

Från vänster: Anton Lind med sin bror Love, Ingvar Palm, Usha Balasundaram och ”Jojje” Wadenius.

Livsberättelserna finns självklart med på årets festival. Du har möjlighet att lyssna till flera spännande livsöden.
Här är fyra exempel:

Anton Lind – Min bror och jag
Anton gjorde under hösten en uppmärksammad dokumentär i Svenska Berättelser i P1. Den handlar om hans bror Love som har Downs syndrom och hur det är att vara bröder med olika förutsättningar. Det blev en berättelse som nästan gjorde honom till lyssnarnas sommarvärd i P1. Anton bor i Göteborg men är från Älmhult. På söndagen berättar han om livet tillsammans med sin bror Love, som har Downs syndrom och hur det är att vara bröder med olika förutsättningar.

Ingvar Palm – Flyktingar, Metallica och Dörarp
Ingvar Palm har satt Dörarp på kartan genom integrationsarbetet med ensamkommande flyktingbarn. Han var 2016 nominerad till Årets Kronobergare. Tillsammans med sina grannar har han blivit utsedd till svensk hjälte i Eldsjälsgalan i TV4. Han är också den som sköter Metallicabasisten Cliff Burtons minnessten. Här berättar han själv sin historia. 

Usha Balasundaram – Ett resande liv med indisk dans
Usha är dansare och ha turnerat världen över på de stora scenerna. Hon har sin bas i en av de äldsta formerna av indisk, klassisk dans. Usha bor nu i Sverige och undervisar i indisk dans. Hör hennes berättelser om sitt  spännande  liv fyllt med dans, kulturmöten och resor. Marina Granlund samtalar med Usha.

Jojje Wadenius – Här är mitt liv!
George ”Jojje” Wadenius berättar om sitt liv i och med musiken. Sveriges internationellt kanske mest erfarna och erkända musiker, som spelat leadgitarr med bl.a. Made in Sweden, Blood, Sweat & Tears, Steely Dan samt rythmgitarr med allt från Saturday Night Live Band, Aretha Franklin, Simon & Garfunkel till Kent och Helen Sjöholm. Jojje delar med sig av sina erfarenheter i ett samtal med Ulrika Gunnarsson. Det handlar om musik som spänner över 40 år – från det första bandet till nutid.