Höjdarberättelser på vattentornets topp

Bild: Carita Rasmussen

Det har en höjd av 40 meter och rymmer 2000 kubikmeter vatten. Man ser tornet var man än är i Ljungby och man ser hela staden när man står på dess topp. Kan man tänka sig en bättre plats för berättarföreställningar? Nä, vi tror inte det, därför har vi bestämt oss för att – under rubriken ”Höjdarberättelser” – ha flera föreställningar på tornets tak. Några av våra höjdarberättare har fått ta med sig sina höjdarberättelser upp på taket. Med fri utsikt över staden, omgiven av vacker skog vill vi skapa något utöver det vanliga. Observera att föreställningarna är under bar himmel. Vid regn flyttar vi till Ljunggården.

Här är programmet för vattentornet:

Fredag 16/6 15.00
Anders Granström När skräcken når höjder och trösten är bottendjup
Anders inleder berättarföreställningarna högst upp i Ljungby vattentorn. . Han utlovar berättelser som rör sig mellan början och sent mot slutet, skrattets våta kinder såväl som sorgens och när kärleken övervinner allt.

Fredag 16/6 18.00
Krister Jonasson – Spegelflickan och andra historier
Berättaren tar er med till andra världar. Vad visste tant Larsson om flickan i spegeln och vad kan hända om man går i en död människas skor?

Lördag 17/6 13.00
KG Malm – Mannen som kunde tala med byråkrater
I det här programmet berättar KG  om möten med märkliga människor. För den som tycker om visor kommer det att bli en och annan sådan, vilket tyvärr blir fallet även för den som inte uppskattar denna konstform. Sådant går inte att göra något åt.

Lördag 17/6 17.30
Xanthe Gresham -The Wonderful Bag
Vad finns i din väska? Brödsmulor? Skrynkliga näsdukar? Bortglömda visitkort och bussbiljetter? Till synes skräp, men samtidigt är dessa föremål också en källa till berättelser, personliga, mytologiska och absurda. The Wonderful Bag är en modern variant av en saga ur Tusen och en natt. Föreställningen ges på engelska