Krister Jonasson och KG Malm ersätter Vigga Bro

Som tidigare nämnts har Vigga Bro tvingas ställa in på grund av sjukdom. Det är nu klart vilka två som ersätter Vigga; KG Malm och Krister Jonasson. KG  uppträder med visor och skrönor på Grand, fredag, 21.45.  Krister har lovat att berätta sin favorithistoria på söndag kl 12.00 på Ljungby Museum.

Nedan kan du läsa på om Krister och KG.

KG Malm: värme, humor, sund galenskap, vildvuxna skrönor och polisonger.

KG är en rutinerad visartist som uppträtt på festivaler, bibliotek, kulturhus, bygdegårdar, föreningsmöten, träffpunkter och boenden för seniorer, kort sagt; överallt där det finns en lyssnande publik. Själv beskriver han det så här: ”När jag var 19 år och arbetade på en byggfirma kom chefen en dag fram till mig och sa: ’Du ska inte bli murare. Du ska stå på en scen, sjunga visor och ljuga ihop dumma historier.’ Och det är väl ungefär vad jag har sysslat med i många år. Fast ljuger gör jag naturligtvis aldrig.”
Utöver att KG ersätter Vigga, så medverkar han på flera andra programpunkter. Se i programmet

Krister Jonasson – Sagovandraren med trumma och magi
En av festivalens mer mångsidiga berättare är Krister Jonasson. Rytmiskt berättande är lite av hans specialitet. Med en enorm känsla får han historierna att nästan gunga fram. Utöver det rytmiska språket så ändvänds också olika sorters trummor och ibland hans gamla favoritinstrument, didgeridoo. Repertoaren domineras av sagor, myter och sägner, men Krister berättar dem på ett alldeles eget sätt, där det egna skapandet fått stort utrymme. Denne Sagovandrare har en egenhet till som han utvecklat på senare tid, han trollar. Se upp, mitt i en historia kan han plötsligt göra något magiskt. Varför han kallar sig Sagovandraren? Jo, en gång när han kom gående över skolgården ropade barnen: ”Titta där kommer Sagovandraren”. Passande namn, tänkte Krister det tar jag. Se Sagovandraren på festivalen, så förstår du. Utöver att Krister ersätter Vigga, så medverkar han på flera andra programpunkter. Se i programmet