Medverkande

 

Bengt af Klintberg
Bengt af Klintberg är en av Sveriges mest kända och älskade folklorister. Han har gett ut en mängd böcker om såväl traditionella som moderna sägner. I många år har han varit en otroligt uppskattad berättare på festivalen med sin stora kunskap och varma humor. 1995 tilldelades Bengt Mickelpriset, för att ha spridit kunskap kring och intresse för den muntliga berättartraditionen.


Bengt Göran Söderlind
Bengt Göran är en av initiativtagarna till Ljungby Berättarfestival och en välbekant röst hos besökarna. Bengt-Göran berättar allra helst om verkliga händelser. Till vardags jobbar han som näringslivschef i Markaryd kommun

 

 

Ellen Sjömålen
Ellen Sjömålen studerar på programmet Kulturarv i samtid & framtid med inriktning mot religionsvetenskap, vid Linnéuniversitetet. Hon berättar gärna religiösa myter och berättelser både från Småland och hela världen. Ellen är praktikant på Sagomuseet och Sagobygden.

 

Eva Andersson
Eva Andersson är matte, mamma, mormor, självlärd kock och en känd berättarprofil i Småland. Under flera år arbetade hon som berättare på Sagomuseet. Numera är hon en berättande pensionär.

 

 

 

Marie Länne Persson
Marie Länne Persson är balladsångerska, folkmusiker och författare med den medeltida balladen som specialitet. Sång, harpa och gitarr är hennes instrument och i år medverkar hon både som solist och som en av sångerskorna i gruppen Bessman.

 

 

Meg Nömgård
Meg Nömgård är sedan 2012 verksamhetsledare för Sagobygden. Hennes starka driv och passion för berättarkonsten har gett henne stort erkännande, bl.a. genom det svenska UNESCO-priset som hon tilldelades 2016. Meg är en väl etablerad berättare med rötter i de småländska skogarna. Hon har också en ansenlig mängd berättelser som hon samlat på sig vid tidigare arbete utomlands. Meg har vid flera tillfällen framträtt tillsammans med kammarorkestern Musica Vitae, med vilka hon kommer att medverka under årets festival.

 

Mikael Thomasson
Mikael Thomasson arbetar som berättarpedagog på Sagomuseet sedan snart 10 år tillbaka och berättar sagor, sägner och skrönor för alla åldrar. Hans närvaro och förmåga att fånga upp sin publik gör honom till en uppskattad berättare inom såväl skolverksamheter som på scen. Han tycker om att blanda det nutida med det gamla.

 

Monika Eriksson
Monika Eriksson berättar för alla, från små bebisar till gamlingar på över 100 år. Hon har en förkärlek för folksagor och berättar gärna om människoöden som fastnat i hennes hjärta. Monikas trädgård är full av småkryp, troll och allehanda varelser och alla får rum i hennes berättande. Monika tilldelades Mickelpriset år 2000.

 

 

Ola Hemström
Ola är radiojournalist som bl.a. arbetat med programserierna P4 Dokumentär och Svenska Berättelser. Ola har stor erfarenhet av att jobba med människors berättelser i både skriven och intervjuad form. Han har även skrivit boken Stormen, där människor berättar om Gudruns härjningar.

 

 

Pelle Olsson
Pelle Olsson är skrönornas konstnär och flerfaldig svensk mästare i Berättarslam. Han är norrlänningen som blev Stockholmare och så småningom Smålänning.

 

 

Per Gustavsson
Per Gustavsson är berättare och författare. Per var en av dem som återväckte intresset för den muntliga berättarkonsten i Sverige. Han letar gärna efter bortglömda historier i arkiv och lusläser gamla luntor för att hitta skatter ur den muntliga traditionen, som är värda att berättas på nytt.

 

Saga Alexanderson
Saga Alexanderson är uppvuxen längs den slingrande grusvägen i Agunnaryd, som trampats av berättarna Mickel i Långhult och Halta-Kajsa i Ryd. Hon berättar gärna både om det som hänt och inte hänt.

 

Siw Svensson Siw Svensson är berättarpedagog på Sagomuseet och en välkänd underhållare i regionen. 2016 tilldelades hon Ljungby Kulturpris för sina insatser som berättare. Under vintertid reser Siw runt i stora delar av södra Sverige och berättar för alla åldrar om allt från magiska och vackra väsen till de mörkaste sägner.

 

 

Ulrika Gunnarsson
Ulrika Gunnarsson är uppvuxen med folkmusik och dans och det har lett henne på vägar via Raulandsakademiet i Norge, Musikhögskolan i Malmö och Universitetet i Limerick på Irland. I Ulrikas musikaliska kappsäck finns lite av varje men det är den småländska folkmusiken som väger tyngst. Hon sjöng under många år i bandet Sågskära och nu tillsammans med Jonas Åkerlund. Ulrika jobbar också som producent på Musik i Syd.

 

 

 

 

 

Kommentera