Medverkande

Anna Lilljequist hittar sina berättelser på de mest oväntade ställen. På sin lilla ekologiska gård Tassemarken lever hon sin vardag och tittar noga bland växternas alla vinklar och vrår. Ingenting är för litet för att upptäckas, varje blad eller blomma har en historia som är värd att berättas.

Medverkarpå:
Kulturell Mixtur

Karin Nilsson älskar att fabulera, mixa sanningar och skrönor i ett gränsland där allt kan hända. Karin styr numera över sin egen tid efter många år som mycket uppskattad kunnig etnolog och museipedagog på Kulturparken Småland i Växjö.

Extrainsatt!
Lördag 15/6 kl 12.00 och fram till ca 14.30
Mäster Karin medverkar vid Barnens Festival:
SAGOLIKA SMYCKEN
Pyssel för häxor, prinsessor, prinsar och troll.

Meg Nömgård är sedan 2012 verksamhetsledare för Sagobygden. Hennes starka driv och passion för berättarkonsten har gett henne stort erkännande bl.a. genom det svenska UNESCO-priset som hon tilldelades 2016. Meg är en väl etablerad berättare med rötter i de småländska skogarna. Hon har också en ansenlig mängd berättelser som hon samlat på sig vid tidigare arbete utomlands.

Pelle Olsson är norrlänningen som blev stockholmare men som numera är smålänning. Pelle är flerfaldig svensk och nordisk mästare i muntligt berättande. Han är skrönornas mästare och har nästan alltid sig själv i huvudrollen.

Medverkar i följande programpunkter:
Vitsarnas afton
Öppen scen

Saga Alexanderson är uppvuxen längs den slingrande grusvägen i Agunnaryd, som trampats av berättarna Mickel i Långhult och Halta-Kajsa i Ryd. Hon är en numera pensionerad skolbibliotekarie och berättar gärna både om det som hänt och inte hänt.

Siw Svensson var berättarpedagog på Sagomuseet fram till juni 2018. Numera är hon pensionär, åtminstone på papperet… Hon är en välkänd underhållare i regionen. 2016 tilldelades hon Ljungby Kulturpris för sina insatser som berättare. När Siw berättar kastas åhörarna, oavsett ålder, in i en värld full av både magiska sagor, tokiga skrönor och mörka sägner.

Tine Winther har de senaste två decennierna ägnat sig åt berättande inom socialt arbete. Hon har varit aktiv i Sveriges berättarrörelse och är utbildad scenberättare på The School of Storytelling på Emerson College i England. Sedan januari 2019 arbetar Tine som berättarpedagog på Sagomuseet.

Ulrika Gunnarsson är uppvuxen med folkmusik och dans och det har lett henne på vägar via Raulandsakademiet i Norge, Musikhögskolan i Malmö och Universitetet i Limerick på Irland. I Ulrikas musikaliska kappsäck finns lite av varje men det är den småländska folkmusiken som väger tyngst. Hon sjöng under många år i bandet Sågskära och nu oftast tillsammans med Jonas Åkerlund. Ulrika jobbar också som producent på Musik i Syd.