Livsberättelser på festivalen

Under festivalen bjuder vi på en rad livsberättelser från när och fjärran!

 

THE MONSTER OVER THE HILL – EN BERÄTTARES KAMP MOT CANCERN

Fredag 15 Juni

12:00 – 13:00

Plats

GARVAREN SAL RÖD

Medverkande

DANIEL MORDEN

2015 drabbades scenberättaren Daniel Morden av en ovanlig typ av cancer i käkbenet. I denna känslostarka och inspirerande föreläsning berättar han hur det muntliga berättandet hjälpte honom genom sjukdom och behandlingar. Han fick också insikt om att alla har behov av att få berätta sin historia.

PRIS 90 KR

 

LIVET SOM ROCKMUSIKER

Lördag 16 Juni

11:00 – 11:40

GARVAREN SAL STRÅLFORS

Medverkande

DAN HYLANDER

Dan Hylander har varit professionell musiker sedan sjuttiotalet. Som sångare, gitarrist, låtskrivare och bandmedlem är han verkligen en del av svensk musikhistoria. Här samtalar han med Mikael Thomasson om musiken, låtarna, banden och mycket, mycket mer. En och annan riktig rockskröna utlovas.

PRIS 70 KR

 

OM ATT VARA FÖDD I EN RABATT…

Lördag 16 Juni

14:00 – 15:00

UTESCENEN BAKOM MÄRTAS CAFÉ

Medverkande

GUNNEL CARLSON

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalisten som föddes rakt in i den gröna världen. Morfar hade handelsträdgård och pappa plantskola så därför blev hon journalist… Men det gröna kom i kapp och som trädgårdsjournalist har hon haft nytta av sin barndoms ramsor Potentilla fruticosa, Berberis thunbergii och Rosa rugosa. En berättelse om spännande möten med människor och platser runt om i världen.

PRIS FESTIVALPASS

 

AFTERNOON TEA

Lördag 16 Juni

16:00 – 17:00

SAGOMUSEET

Medverkande

HUSSEIN SAAD

Egentligen borde denna programpunkt heta Afternoon chai, för Hussien växte upp i södra Libanon. Han hade en farfar som älskade att berätta sagor och andra historier. Husseins föräldrar och farfar var flyktingar från Betlehem i Palestina. Sedan länge bor och arbetar Hussein i Markaryd. Han kommer bland annat att berätta om sin farfar vars sagor Hussein fortfarande minns och berättar.

PRIS 150 KR INKL TE OCH TILLBEHÖR

 

KÄRLEK OCH GALENSKAP

Söndag 17 Juni

12:00 – 12:40

LJUNGBY MUSEUM

Medverkande

MIKAEL THOMASSON

En berättarföreställning om barndomens kärlek, glädje och oro. Det är också historien om att växa upp med en psykotisk mamma. Allt berättat utifrån ett barns perspektiv.

PRIS 70 KR

Tillbaka

Ljungby Berättarfestival arrangeras av: