Söndag 17 Juni

08:00 - 10:30

Berättarfrukost på Hotell Terraza


Berättarfrukost Berättande
Plats

Hotell Terraza


Tillgänglighet


Börja dagen med en härlig berättarfrukost! Här blandas alla sorters berättare och berättelser. Frukosten serveras från kl 08.00 och berättandet börjar vid 09.00. Observera att ni köper biljetten via Biljettkiosken och inte via Hotell Terraza.
OBS! I år delas Mickelpriset ut under berättarfrukosten

Pris 200 kr

Köp Biljett

08:30 - 14:30

Spelmanssafari Åsnen runt


Sägenresa

Följ med på en resa i spåren av några av de mest legendariska och mytomsusade småländska spelmännen! I sällskap av ciceronerna och spelmännen Magnus Gustafsson och Anders Svensson besöker vi en mängd spännande platser där äldre musikanter bott, levat och verkat. Under resan kommer vi också att få höra låtar och några visor med sångerskan Ulrika Gunnarsson, som direkt går att knyta till dessa platser!
Plats: Avfärd från Ljungby Sagomuseum kl. 8.30. Möjlighet att ansluta på parkeringen vid Huseby bruk kl. 9.20. Medtag egen lunch att äta i bussen.

Pris 350 kr inkl kaffe/te

Köp Biljett

10:00 - 10:40

Kaassassuk – den starkaste mannen på Grönland


Berättande På lättförståelig danska
Plats

Ljungby Museum

Medverkande

Dorte Futtrup – DK
En föräldralös pojke plågas och störs på sin boplats. Han tar emot hjälp från ”Kraftens Herre”, men brukar hämnd, våld och död. Till sist möter han sin överman. Historien är en av Grönlands mest kända och älskade sägner.  

Pris 70 kr

Köp Biljett

10:30 - 12:00

Hjälp att berätta – hur man dokumenterar, intervjuar och berättar i radio, poddar med mera


Podd Föreläsning
Plats

Garvaren sal Strålfors

Medverkande

Ola Hemström – SV

Jenny Svensgård – SV


Tillgänglighet


En föreläsning om hur man ska tänka när man berättar i radio och poddar. Hur hjälper man andra att berätta? Och varför ska man göra det? Ola Hemström är radioproducent och Jenny Svensgård är ordförande i Odensjö Hembygdsförening, berättare och byggnadsantikvarie. Tillsammans har de dragit igång projektet Hembygdspodden, den första av sitt slag i Sverige med målet att bevara de muntliga berättelserna innan de försvinner. Och de har båda drömmen om en bandspelare i varje by. I den här föreläsningen delar Ola och Jenny med sig av sina erfarenheter och ger tips för att kunna ta tag i en bandspelare och ge sig ut för att dokumentera och intervjua. Men också tips till er som själva vill skriva och berätta i radio och poddar. Hur bevarar man det muntliga berättandet i sitt skrivande?

 

Pris Festivalpass

Köp Biljett

10:45 - 11:25

Skriet från Vildmarken


Berättande
Plats

Hotell Terraza

Medverkande

Mikael Niemi – SV


Tillgänglighet


Mikael berättar fler skrönor från norr. Kom och lyssna, skratta och njut

 

Pris 70 kr

Köp Biljett

11:00 - 11:30

Sägenyoga


För barn
Plats

Eskilsgården

Medverkande

Ellen Sjömålen – SV
Med rörelser och nyfikenhet utforskar vi sägner tillsammans genom yogaövningar som passar hela familjen!

Pris 30 kr

Köp Biljett

11:00 - 11:40

Prince Hat under the Ground


Berättande På engelska
Plats

Ljungby Museum

Medverkande

Richard Martin – ENG
Kanske är detta folksagornas folksaga. Lång och vindlande, fylld av symbolik och romantik. Tänkvärd och underhållande på samma gång. Mycket talar för att den kommer att bli vackrare än någonsin.

Pris 70 kr

Köp Biljett

12:00 - 12:30

Berättarguidning


Berättande
Plats

Sagomuseet
Ett besök på Sagomuseet är ett måste när du är på Berättarfestivalen! Här stiger stor och liten in i folktrons och berättelsernas värld tillsammans med en berättarguide. För alla åldrar.
Max antal per guidning 25 personer.

Pris Festivalpass

Köp Biljett

12:00 - 12:40

Kärlek och galenskap


Livsberättande
Plats

Ljungby Museum

Medverkande

Mikael Thomasson – SV
En berättarföreställning om barndomens kärlek, glädje och oro. Det är också historien om att växa upp med en psykotisk mamma. Allt berättat utifrån ett barns perspektiv.

Pris 70 kr

Köp Biljett

12:00 - 12:40

Folksägner i Selma Lagerlöfs Nils Holgersson


Föreläsning Berättande
Plats

Märtas Café

Medverkande

Bengt af Klintberg – SV


Tillgänglighet


Selma Lagerlöfs klassiker Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige är full med folksägner som författarinnan har läst eller hört berättas. Ingen har återgett dem bättre än Selma. Bengt bjuder på en djupdykning ibland sägnerna ur praktverket

Pris 70 kr

Köp Biljett

13:00 - 14:15

En berättargrupp berättar


Berättarcafé
Plats

Märtas Café
Ännu en tillrest grupp av berättare underhåller med berättelser och inbjuder publiken att själva delta med egna sagor. ”Berättarkvällarna” är en grupp i Linköping som i över 10 års tid har träffats varje vecka och berättat sagor, dikter och andra historier för varandra. Ibland arrangerar de även enstaka berättartillfällen under namnet ”sagornas och lägereldarnas tid.”

 

Pris Festivalpass

Köp Biljett

13:00 - 14:00

Revisorn som blev ett träd


Musik
Plats

Grand

Medverkande

Axel Sondén & Flyttfåglarna – GBG


Tillgänglighet


Den göteborgska estradören Axel Sondén bjuder in publiken till en jordenruntresa tillsammans med sin folkpop-svängande orkester Flyttfåglarna. Resan går från indiska bakgårdar, via Kalaharis gryningar till oväntade möten på spårvagnen och fortsätter sedan på en bussresa mot Saturnus. Vart resan slutar är det omöjligt att veta innan konsertens slut. Det här bandets liveframträdande får dig att le brett, känna pulsen gunga och även tänka en och annan ny värdefull tanke på färden.

Pris 90 kr

Köp Biljett

13:00 - 13:40

Tales Tellers Love to Tell


Berättande På engelska

Tre av Europas bästa storytellers står på scen samtidigt för att berätta sina favorithistorier.  Deras stilar är olika, deras repertoar likaså, men en sak har de gemensamt, de får dig att vilja höra mer.
Bättre än så blir det inte!
Föreställningen är på engelska.

Pris 70 kr

Köp Biljett

13:00 - 13:25

Rättvisan är en rova och rikedomen en katt…


För barn lämplig från 3 år
Plats

Eskilsgården

Medverkande

Monika Eriksson – SV
Många är de småländska barn som hört Monikas sagor genom åren. Här berättar hon sagor ur Gunnar Olof Hyltén-Cavallius samlingar.

Pris 30 kr

Köp Biljett

14:30 - 16:00

Strange Lovers


Musikalisk berättarföreställning
Plats

Grand

Medverkande

Methera – ENG

Mats Rehnman – SV


Tillgänglighet


I denna föreställning vävs ny folkmusik samman med berättelser om oväntad kärlek. Det är en uppvisning av intimitet, kraft och skönhet i ett vågat äktenskap mellan musik och berättande. En föreställning som utforskar strängarnas röster och berättarens rytm och dans och som tänjer normernas gränser i föreningen av två konstformer. Nya kompositioner av Methera andas magi i Mats Rehnmans samling av kärlekshistorier. Temat innefattar tidlösa relationsdilemman, gay kärlek, kärlek i livet och döden och lockandet från varelser i andra världar ger upphov till komedi och tragedi, hopp och rädsla, chock och skratt.

Pris 90 kr

Köp Biljett
Lördag 16 Juni
Värnamo 16 Juni