Festival digital

13:30 - 14:10

LIVETS BERÄTTELSER – och musik om födelse, kärlek och död


Plats

Ljungby museum

Medverkande

Tine Winther

Johannes Geworkian Hellman
BERÄTTELSER OCH MUSIK (film)

Berättelser och musik om födelse, kärlek och död.  Med stor värme och precision gör Johannes Geworkian Hellman och Tine Winther nedslag i några av livets stora skeenden – födelse, förälskelse, död. Tillsammans väver de samman en berättelse som inte väjer för de stora och svåra frågorna.

Johannes Geworkian Hellman är Sveriges främste vevliraspelare och utvecklar hela tiden instrumentet. Med nyfikenhet och lagom mycket respekt testar och flyttar han ständigt gränser. Tine Winther är berättarpedagog på Sagomuseet i Ljungby där hon i sitt arbete möter alltifrån barn och unga till patienter inom palliativ vård och äldre. I filmen berättar hon om händelser ur sitt eget liv men också en gammal sägen i egen tolkning.

FESTIVAL DIGITAL
Filmen visas både live på plats hos Ljungby museum, och på Sagobygdens Facebook-sida. Ett alternativ till dig som inte har möjlighet att komma till Ljungby och årets Berättarfestival.

Pris Fri entré.

Boka

16:15 - 17:05

STRATHSPEY STORIES


Plats

Ljungby Museum

Medverkande

David Francis 

Hamish Napier
BERÄTTANDE OCH MUSIK PÅ ENGELSKA (film)

Strathspey Stories
Voyage Series – A Nation Shaped by the Sea

Som en del i vårt nyligen inledda samarbete med Edinburgh Storytelling Centre presenteras en föreställning av Hamish Napier och David Francis där dom utforskar den skotska kusten med hjälp av musik och berättelser från Strathspey. Filmen är inspelad på olika sägenplaster och liknande, i Strathspey och på The Scottish Storytelling Centre.

FESTIVAL DIGITAL
Filmen visas både live på plats hos Ljungby museum och på Sagobygdens Facebook-sida. Ett alternativ till dig som inte har möjlighet att komma till Ljungby och årets Berättarfestival.

Pris Fri entré.

Boka

21:00 - 23:00

CEILIDH – DIREKTSÄNDNING – SKOTTLAND OCH LJUNGBY


FESTIVAL DIGITAL
Här är du med live på direktlänk mellan Skottland och Sverige

Ett bra alternativ till dig som inte har möjlighet att komma till Ljungby och årets Berättarfestival. Efter köpt biljett kommer du få en mailad länk till föreställningen som visas via Zoom. Så ladda ner appen först. Har du frågor, maila oss direkt: kontakt@ljungbyberattarfestival.se

BERÄTTANDE OCH MUSIK PÅ ENGELSKA

CEILIDH

Berättelser och musik vid den digitala lägerelden – Detta kan vara något av det mest nyskapande du varit med om, ett digitalt jam för berättare och musiker! Tillsammans med Edinburgh Storytelling Centre som är en del av Fringe Festival bjuder vi in till en kavalkad av berättare och musiker som delar med sig av sitt konstnärsskap under ett intimt möte på Zoom. Premiär för direktsändning på Berättarfestivalen.

För det svenska berättandet står Love Ersare och Tine Winther om vilka ni kan läsa mer i programmet.
För musiken står Trio Wolski, en ung grupp som blandar traditionella nordiska folkmelodier och egna kompositioner och improvisationer. Sin bas i folkmusiken men det har inte hindrat dem från att bryta traditionen och ge konserter utanför den traditionella folk- & världsmusikscenen.

Edinburgh Storytelling Centre har bjudit in berättaren Daniel Allison och musikern Sally Simpson för medverkan. Allison är en bästsäljande författare och berättare från Skottland och hans podcast House of Legends lockar tusentals lyssnare varje månad. Sally Simpson är violinist med särskilt intresse för den inhemska skotska musiktraditionen, hon är en del av flera ensembler och har arbetat mycket med musik för teater.

Hela programmet genomförs på engelska.

Pris 100 kr

Boka
Festival för barn