Fredag 13 augusti

09:00 - 12:00

BJÖRN SÖDERBÄCK – FRÅN MINNE TILL BERÄTTELSE


Plats

Garvaren, Sal Sohlberg

Medverkande

Björn Söderbäck
WORKSHOP

Skådespelaren och berättaren Björn Söderbäck delar med sig av sin stora erfarenhet inom scenkonst. Genom lekar och övningar får deltagarna arbeta med sitt eget berättande och återberättande (lyssnande).

Var och en skapar utifrån minnet en berättelse om en stig de tagit sig fram på; en stig som blir den röda tråden för fortsatt utveckling av historien och arbete kring berättarteknik (röst, tempo, kroppsspråk med mera).

Pris 400 kr

Boka

09:00 - 12:00

ROSE-MARIE LINDFORS – GULDKORN & SAGOSTOFF


Plats

Garvaren, Sal Ljungberg

Medverkande

Rose-Marie Lindfors
WORKSHOP

En workshop för dig som söker inspiration till muntligt berättande för och med barn. Om hur muntligt berättande skapar magi, närvaro och gemenskap, samt hur det stärker språkutveckling, kommunikation och inlevelseförmåga.

Samtal kring berättandets möjligheter, fantasins kraft och kreativitetens betydelse för barns lärande.

Praktiska övningar, tips på litteratur och inspirationsföreläsningar varvas med reflektion vilket gör att du kan ta med dig det du behöver och skapa din egen ”verktygslåda”.

Pris 400 kr

Boka

09:30 - 10:00

SIW SVENSSON – Familjeberättande från 3 år


Plats

Utomhusscenen Ljungby Gamla Torg

Medverkande

Siw Svensson
FREDAG 13 AUGUSTI 

Följ med berättaren Siw Svensson på en fantastisk sagostund riktad till dig som är 6 år och äldre! Sagan som blir en film i ditt huvud. Följ med de tre bröderna som söker efter arbete.

Inträde är gratis!


10:30 - 11:00

SIW SVENSSON – Familjeberättande från 6 år


Plats

Utomhusscenen Ljungby Gamla Torg

Medverkande

Siw Svensson
FREDAG 13 AUGUSTI 

Följ med berättaren Siw Svensson på en fantastisk sagostund riktad till dig som är 6 år och äldre! Sagan som blir en film i ditt huvud. Följ med de tre bröderna som söker efter arbete.

Inträde är gratis!


12:00 - 12:45

GUIDNING PÅ SAGOMUSEET – SAGA ALEXANDERSON


Plats

Sagomuseet

Medverkande

Saga Alexanderson
FREDAG 13 AUGUSTI 

Frågar du oss, rekommenderar vi minst ett årligt besök på Sagomuseet. Här stiger stor som liten in i folktrons och berättelsernas värld tillsammans med en skicklig berättarguide, och varje tillfälle blir speciellt. Med anledningen av pandemin, sker i år våra guidningar utomhus i vår trolska trädgård, därefter är det fritt att besöka Sagomuseet och berättarguiden finns tillgänglig om du har några frågor. Varmt välkomna till en personlig och rolig upplevelse.

Pris 70 kr vuxen/40 kr barn

Boka

13:00 - 13:45

CARL-MAGNUS GRIPENHED – FRÅN GRAND TILL FYRA SANDBERGHARE


Plats

Ljunggården

Medverkande

Carl Magnus Gripenhed
FÖRELÄSNING

Teaterbiografen Grand
Följ med på en intressant resa genom Teaterbiografen Grands historia från 1905-1989. Grand var en av Sveriges äldsta biografer och drevs av Sveriges äldsta biografägare Ernst Lindén och kompanjonen Gottfrid Sjöberg. Lyssna på berättelsen om den berömda fågeln Chips olika äventyr på Grand.

De fyra Sandbergharna
Lyssna på berättelsen om Anna Sandbergh som förmodligen var Sveriges första kvinnliga mäklare. Universalgeniet Adolf Sandberg, från ingenjör till leksakstillverkare och uppfinnare. Sveriges första kvinnliga ingenjör Vera Sandberg. Universalgeniet Wallentin Sandberg, från skådespelare till konstruktör och uppfinnare.

Pris 80 kr

Boka

14:15 - 15:00

FRAMTIDENS LJUNGBY


Plats

Ljunggården

Medverkande

Linna Fredström

Tine Winther

Meg Nömgård
BERÄTTARFÖRESTÄLLNING

Framtiden är inte bestämd – framför oss ligger flera vägar, några breda och till synes självklara, andra slingriga och delvis dolda. Varje dag fattar vi beslut som påverkar vår riktning. I en föreställning som grundar sig i Ljungbybors egna förhoppningar och farhågor får vi uppleva tre möjliga framtider – olika vägar som Ljungby och världen kan ta. Vilken väg tror du vi är på? Vilken vill du gå?

Berättarna framför de historier som Linna Fredström fått fram vid sitt masterarbete.

Medverkande på scen:
Presentatör – Linna Fredström och de fyra berättarna; Tine Winther, Jakob Elofsson, Meja Ohlsson Rodriquez, Meg Nömgård.

Detta är ett samarbete med Ljungby Kommun

Inträde är gratis!


16:00 - 17:00

ULF PALMENFELT – HUR ALI BABA BLEV BOHUSLÄNNING – AFTERNOON TEA


Plats

Ljunggården

Medverkande

Ulf Palmenfelt
AFTERNOON TEA

Världens mest kända folksaga om Ali Baba och de 40 rövarna berättades i Bohuslän på 1800-talet. Samtidigt berättades världens äldsta kända folksaga på Gotland och i Småland. Med viss anknytning till dessa två exempel kommer jag att bjuda på en sjumilavandring i sagornas märkliga världar som kommer att få lyssnaren att sätta teet i halsen.

Pris 175 kr inklusive fika!

Boka

18:30 - 20:30

INVIGNINGSAFTON PÅ SCENEN VID LJUNGBY GAMLA TORG


Festivalens invigning är ett uppskattat tillfälle där det bjuds på smakprov från olika artister, berättelser och musik ur årets breda festivalutbud. Föreställningen har en bensträckare i mitten. Som pricken över i, kommer årets Mickelpris delas ut under kvällen.

På scen: Mikael Öberg, Björn Söderbäck, Ros-Marie Lindfors, Lars Henrik Blind, Camilla Ek, Love Ersare, Anders Larsson

Invigningstalare:  Jennie Vidal, kommundirektör Ljungby Kommun

Konferencier: Meg Nömgård och Björn Kleinhenz

Pris 200 kr för helkväll i två akter

Boka

21:00 - 22:00

IZHAV


Plats

Godsmagasinet

Medverkande

Izabelle Norén
MUSIK / KONSERT

Personen bakom Izhav heter Izabelle Norén och växte upp på den svenska västkusten. Efter många obesvarade frågor om livet gav hon sig ut på en resa där gatumusiken blev det som försörjde henne medan hon liftade världen runt i många år, musiken hon skrev blev ett sätt att processa alla upplevelser och tankar.

Sång och gitarr ackompanjeras av kontrabas, fiol och stämsång med musiker hämtade ur de småländska skogarna.

Pris 80 kr

Boka

22:30 - 23:30

MÖRKRETS KONSTER


Plats

Godsmagasinet

Medverkande

Eva Andersson

Love Ersare

Tommy Kuusela

Anders Larsson
KAVALKAD KVÄLLSSPECIAL – BERÄTTANDE och MUSIK

När mörkret fallit samlas vi för att njuta av berättelser, musik och fakta. Tema är mörkrets krafter och uttryckssätt. Vad gör mörkret med oss människor? Vad är egentligt ont och gott? Vem råder över vad? Dessa och andra frågor får du kanske svar på.

Pris 100 kr

Boka
Lördag 14 augusti